onsdag 23 april 2008

del 2

Efter flodhastklappningen tog vi ytterigare en buss till Maroua som alltsa ligger i Kameruns nordliga provins nara Waza National park och gransen till Tchad. Resan gick bra inte ens en liten punktering, och val i Maroua hittade vi snabbt ett finfint hotell med pool dar vi nu bor.
Det skiljer sig ganska mycket at mellan Yaounde och de sista staderna vi varit i. Har uppe i norr ar det mycket mer muslimer, betydligt varmare. Landskapet liknar nastan oken och det ar mindre hektiskt och stressigt an vad vi ar vana vid. Vi har bestallt en tvadagars Safaritur med avresa imorgon. Efter en ganska lang forhandling med resebolaget fick vi en schyst deal, utan bonus till forhandlaren, vilket denne inte var sa fortjust :) Det sags att denna delen av aret ska vara bast for safari sa jag hoppas att vi kommer att se mycket djur. Nu ska jag ut pa marknaden och inhandla mlite mangos innan det ar dags for poolen i nagra timmar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej brorsan!!

Pool, färsk mango och saffari lät ju inte helt fel :) Låter som du har det härligt!
Allt är bra här hemma. Har praktik just nu och fem veckor framåt. Det närmsta Afrika jag får komma är väl på fritids när jag och barnen spelar "Den försvunna diamanten" med Afrika som spelplan :)(Dock inte lika exalterande som ditt äventyr...)
Hoppas ni får se många vackra djur nu! Håll tassarna borta från lejongap bara..

Puss och kram
Sara

Anonym sa...

Tjena Björn här

Kul att läsa om dina bravader,
Här hemma är det inte riktigt 48 grader i skuggan än men väl uppåt 15 så nu känns det som riktig vår.
Undrar om man kommer känna igen dig sen när du kommer hem nästan lika svart som urinvånarna haha.
Nu är väl Daniel snart på hemgång också, vi får ta ett riktigt partaj sen när du har kommit hem och vi alla är samlade i sommar.

Ha det bra och klappa lejonen och flodhästarna från mig, Jenny hälsar säkert också. Mvh Björn

Anonym sa...

Hej mannen

Laser for fulla muggar medan jag sitter pa ett internetcafe i Indien. Intressant lasning vad du gor, skulle garna joina dig dar. Ta dig an landet och halsa alal galningar fran peterson!!!!

Glom ej att ifall du foljer nagon snubbe hem (sarkilt servitorer) sa kan det ga som det gar, bara en liten varning ;).

Ha de najs sa syns vi hemma i lilla Sverige nan gang i var/sommar.

Danne

Anonym sa...

hej Patrik!
vad kul å höra att du har det bra nere i afrika :) allt låter så spännande!..är ju som sagt rejält avundsjuk på dig din lyckost.
Här i Sverige är det lite vår i luften och strejk på gång bland syrrorna!..(nu jäklar e de dags för högre lön) ser fram emot att höra mer av dina äventyr!

En massa kramar från Stina!