måndag 5 maj 2008

fortsattningen

Vi lyckades allsta ta oss ut fran dungeln med en ganska sa skadeskjuten jeep. Nar vi nadde motorvagen borjade det lotsligt lukt brant samtidigt som kupen borjade fyllas med rok, det smallde till och bilen borjade ranga fram och tillbaka. Som tur var kunde vi stanna direkt. Chaffisen sag nu lite orolig ut, oppnade motorhuven varpa ett enormt moln av svart rok steg upp. Efter nan timmes mekande verade dock llt OK och vi korde vidare, motorhuven var dock inte riktigt stangd sa nar vi i nasta kurva, motandes en timmarlastbil, totalblindades av att huven flog upp och lamnade vart ode till hogre makter. Allt gick bra som tur var men vi var alla lita latt chockade av upplevelsen. Vi kom tillbaka till vart hotell helskinnade, forutom jeepen som sag for jaklig ut och lat som ett troskvark. Vi var valdigt oroliga att de skulle krava oss pa massa balubas for den forstorda bilen men, no problem; ett stort leende, allt ordnar sig i Afrika!

Forutom Chimpanser har vi lart kanna ortsbefolkningen har i Kribi. Var ute pa galej haromdagen och festade till det. En mycket trevlig upplevelse. Det var vi hotellagaren, en fiskare vi lart kanna , samt en snubbe med rastaflator som tuyckte vi var kul. Nar man ar ute pa krogen ar det helt OK att stalla sig upp vid bordet man sitter vi, OBS! oftast staller bara en person sig upp, de andra sitter snallt kvar. Denna person borjar sedan dansa fanatiskt, valdigt mycket juckande hofter och om man skriker "fokka fokka" ska man boxa ut med armarna, precis som mannen med kokainkrucifixet i Svart Katt Vit Katt, om nu nu sett denna, om inte gor det!) Alltsa mycket juckande, askadarna klappar dartill takten och skjuter da och da in ett "fokka". Helfestligt!

Vi har aven hunnit med en fisketur med Jorge(snubben med boogey boarden), fick tyvarr ingen fisk och Johanna kampade fortvivlat under hela farden med sin diarre oroliga mage. Fick dock ingen fisk, men fick se en schyst vattenfall som lynnad ut i havet, skulle tydligen vara mycket ovanligt.

Idag far vi vidare mot Buea(uttalas Boya) for att bestiga Mount Kamerun? ska bli mycket spannande!

Sara: Den forsvunna diamanten ar kanske battre an inget Afrika alls, och du slipper spela fia nagot som vi fatt spela lite for mkt med var hotellpersonal som tycks alska detta ibland langrandiga spel. kram
Danne: Schyst bungy jump mannen, ar det du pa kortet? Du som ar hojdradd a allt, konfrontera sin radlsa eller nat i den stilen formodar jag...:)
Mamma a Pappa: Later trevligt med Tyskland, hittade en golfbana har i Kribi kanske vore nat for er. kramar
Bjorn: brannan borjar bli battre sa pa fragan vem kommer hem 26 maj ar svaret, kan det va en negur?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej mannening maste jag saga, intressant lasning. Ar ju avis nu grr! Nej, det ar inte jag pa fotot, men har en finfin film att visa muhahaha.

Ja jag e hojdradd som faen och hogt var de kan jag lova, fy fan!

Men som bade du och jag vet sa ar den basta terapin att overvinna radslan, man maste ju testa pa lite galna saker ibland haha.

Ha de gott sa syns vi!

ps. forsoker hitta en flaska canadian club pa hemvagen som vi kan dela pa och minnas goa tider ;).

Kram Danne

Anonym sa...

Hej Patrik!
Vad kul att få läsa alla galenskaper som har hänt. Verkar jättemysigt att få träffa schimpanser ute i djungeln :)

Du verkar få vara med om mycket, hoppas att resterande delen av resan kommer att fortsätta med mycket nya intryck m.m.

Här har sommaren kommit-love it! Vi höres. Kram Jenny.